margareta rašė:
nelabai domejėausi tuo "amerikonu" bet iš principo tai kuo gi tas procesas galėtų skirtis? vyksta rūgimas ir tiek. gali būti, kad tas slėgio vožtuvas atitinka CO2 vamzdelį, nes jei nenuleisti jam gazo tai turbūt išnestų į orą

Vistik lieka klausimas, ar tikriai vamzdeliai atlieka tą patį darbą , kaip ir slėgio vožtuvas? Manau, kad įranga su slėgio vožtuvu palaiko daug didesnį CO slėgį inde. Kaip tai įtakoja rūgimo procesą? Kuris variantas yra geresnis, su vamzdeliu ar su slėgio reguliatorium?
Įnternete radau tokį komentarą:
"KARBONIZACIJA – Alaus Mašinoje karbonizacija kyla iš dviejų šaltinių. Fermentacijos metu natūraliai pasigamina CO2 dujos ir tada slėgio kontrolės vožtuvas sulaiko reikalingą kiekį dujų. Antras šaltinis yra CO2 dujų papildymas iš balionėlio. Jei alus yra nusivadėjęs ir saldus, problema buvo nepilna fermentacija ir jos metu pagamintas nepakankamas CO2 kiekis. Jei jis ne saldus, o “išsivadėjęs”, tada CO2 galėjo „pabėgti“ dėl: netinkamai sumontuoto S.K.V. arba kitų nesandariai sumontuotų jungimo vietų. Po problemos radimo ir sutvarkymo Jūs galite įleisti papildomą CO2 kiekį per CO2 padavimo sekciją."