Visai neblogi sausainukai iš avižinių dribsnių. Geriausia tiktų ne iš maišelių, bet iš dėžučių, jie minkštesni (kur neilgai virti reikia) ir skanesni sausainiai gaunasi.
Taigi, mums reikės:
200 g avižinių dribsnių
150 g sviesto
100-150 g cukraus (galima rudojo cukraus)
2 kiaušiniai
160 g miltų
a. š. kepimo miltelių
druskos
vanilės
Sviestą galite ištirpinti, įberti truputį druskos, supilti cukrų ir gerai išplakti. Įmušti kiaušinius ir taip pat gerai išplakti. Dėti miltus, į juos suberti kepimo miltelius (arba atskirai sumaišyti miltus kartu su kepimo milteliais), sudėti avižinius dribsnius ir vanilę (aš naudoju vanilinį cukrų, kas naudoja vanilės lazdeles sudėti minkštimą). Viską sumaišome.
Išklokite kepimo popieriumi pora skardų ir dėkite šaukštu masę, bet kad aplink kiekvieną sausainį liktų apie 4 cm vietos (nes išsiplečia kepant). Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Nebandykite imti karštų sausainių, palaukite kol atauš ir sukietės, nes imant dar karštus subyrės visas sausainiukas.
Skanaus !
