Pasidaryk pats
http://www.verinukas.lt/pasidarykpats/

Kepame duonelę pačios
http://www.verinukas.lt/pasidarykpats/viewtopic.php?f=3&t=4
Puslapis 44

Autorius:  Niki [ 2010 Lap 17 17:41 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

Užsišventėm truputį >->->
Man kažkaip irgi skanesnė duona su raugu, kiek su mielėm kepiau - ne tas, arba aš nemoku dar jos tokios iškepti, kad skanu būtų :flirtas:
Kas kepat ir su mielėm ir su raugu, tai kiek tada reikia raugo dėti ir mielių, ir kiek laiko kildinti?

Autorius:  Mrs R [ 2010 Lap 22 18:05 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

O man su šaukštu raugo ir su mielėm taip pat skanu kaip ir tik su raugu... Pyks, nepyks Jurkevičius, knygos 'Staltiesės ritmu' autorius, bet vis tik kiekvienas su savo skoniu: išlavintu ar ne, ne mūsų reikalas....
Viena moteriškė man anądien sako, ragaudama baltą duoną - va, jei ji būtų rūgšti, su raugu kepta, tai būtų skanuuuuu. O mes juk kaip tik stengiamės, kad tik balta duona nebūt rūgšti... Neįtiksi kiekvienam.
Paprastai į kepalą iki 1kg duonos aš dedu 2 gerus v.š. raugo, ir 1-2 a.š. mielių.

Autorius:  Niki [ 2010 Lap 22 18:12 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

Reiks tikrai kada pabandyt, o skonis tai visada skiriasi kiekvieno, visiems neįtiksi, bet už tai ir darom, eksperimentuojam, kad mums patiems būtų skaniau, nei gali kiti pasiūlyt ;)

Autorius:  keistuole [ 2010 Lap 22 19:10 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

Mrs R rašė:
O man su šaukštu raugo ir su mielėm taip pat skanu kaip ir tik su raugu... Pyks, nepyks Jurkevičius, knygos 'Staltiesės ritmu' autorius, bet vis tik kiekvienas su savo skoniu: išlavintu ar ne, ne mūsų reikalas....
Viena moteriškė man anądien sako, ragaudama baltą duoną - va, jei ji būtų rūgšti, su raugu kepta, tai būtų skanuuuuu. O mes juk kaip tik stengiamės, kad tik balta duona nebūt rūgšti... Neįtiksi kiekvienam.
Paprastai į kepalą iki 1kg duonos aš dedu 2 gerus v.š. raugo, ir 1-2 a.š. mielių.


aš itgi vargstu, kad rūgšti nesigautų.
Kiekvienam savo

Autorius:  pipete [ 2010 Lap 22 22:36 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

Tai nereikia daug vargt, tik raugo neperlaikykit (po kelių maitinimų ir nededant į šaldytuvą rūgštumas dingsta), nors kiek skaitau, tai visi skirtingai patarinėja. Kad geras raugas turi būti labai rūgštus ir ruginę duoną reikia ilgai rauginti, nes tik rūgšti gerai pakyla ir vidus sausas būna.
O vieno anglakalbio autoriaus knygoje visos ruginės duonos yra su raugu ir mielėmis, o jis gi rašo kepėjams profams, ir kodėl - todėl, kad rezultatas turi būti garantuotai geras, o vien raugas gali ir pavesti.

Autorius:  keistuole [ 2010 Lap 22 23:05 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

pipete rašė:
Tai nereikia daug vargt, tik raugo neperlaikykit (po kelių maitinimų ir nededant į šaldytuvą rūgštumas dingsta), nors kiek skaitau, tai visi skirtingai patarinėja. Kad geras raugas turi būti labai rūgštus ir ruginę duoną reikia ilgai rauginti, nes tik rūgšti gerai pakyla ir vidus sausas būna.
O vieno anglakalbio autoriaus knygoje visos ruginės duonos yra su raugu ir mielėmis, o jis gi rašo kepėjams profams, ir kodėl - todėl, kad rezultatas turi būti garantuotai geras, o vien raugas gali ir pavesti.


bet jei nedėt į šaldytuvą, ta reik vis maitint ir maitint? Tai labai daug to raug prisidarys, aš kai kasdien nekepu, reik išmetinėt

Autorius:  pipete [ 2010 Lap 23 00:06 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

Tai pradžioje paimk tik šaukštą raugo ir pamaitink, kai iškils dvigubai, nelauk kad sukristų. Gali išmesti šaukštelį ir vėl pamaitink. Aš laikau šaldytuve tik 50-100 g raugo. Kvietinio raugo tai išvis neapsimoka laikyti, geriau pasidaryti jo iš ruginio pradedant nuo 1 a.š.

Autorius:  Niki [ 2010 Lap 27 17:20 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

Bandysiu šiandien iškept juodą duoną su mielėm ir trupučiu raugo, kažin kas gausis :mastau:

Na va, iškepiau, bet vistiek netokia kaip su raugu :nea: , vistiek su raugu skanesnė, su mielėm tik iš bėdos juoda duona, arba aš nemoku jos tokios iškept..

Autorius:  korals [ 2018 Spa 03 14:53 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

Mrs R rašė:
O man su dezes raugo ir su mielėm taip pat skanu kaip ir tik su raugu... Pyks, nepyks Jurkevičius, knygos 'Staltiesės ritmu' autorius, bet vis tik kiekvienas su savo skoniu: išlavintu ar ne, ne mūsų reikalas....
Viena moteriškė man anądien sako, ragaudama baltą duoną - va, jei ji būtų rūgšti, su raugu kepta, tai būtų skanuuuuu. O mes juk kaip tik stengiamės, kad tik balta duona nebūt rūgšti... Neįtiksi kiekvienam.
Paprastai į kepalą iki 1kg duonos aš dedu 2 gerus v.š. raugo, ir 1-2 a.š. mielių.


O kiek laiko raugą rauginat?

Autorius:  Zirniukas [ 2019 Sau 24 15:11 ]
Pranešimo tema:  Re: Kepame duonelę pačios

kaip paciai pasigaminti raugo? ilgai nekepiau ir nebeatgaivinau

Puslapis 44 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/