Pasidaryk pats

Forumas mėgstantiems viską daryti patiems
*
Dabar yra 2017 Rgs 22 14:45

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 38 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 17 17:41 
Atsijungęs
Globalus moderatorius
Globalus moderatorius

Užsiregistravo: 2010 Rgp 10 22:46
Pranešimai: 66
Užsišventėm truputį >->->
Man kažkaip irgi skanesnė duona su raugu, kiek su mielėm kepiau - ne tas, arba aš nemoku dar jos tokios iškepti, kad skanu būtų :flirtas:
Kas kepat ir su mielėm ir su raugu, tai kiek tada reikia raugo dėti ir mielių, ir kiek laiko kildinti?

_________________
Vėrinukas - papuošalai internete


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 22 18:05 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Lap 07 15:26
Pranešimai: 22
Miestas: Panevėžio r.
O man su šaukštu raugo ir su mielėm taip pat skanu kaip ir tik su raugu... Pyks, nepyks Jurkevičius, knygos 'Staltiesės ritmu' autorius, bet vis tik kiekvienas su savo skoniu: išlavintu ar ne, ne mūsų reikalas....
Viena moteriškė man anądien sako, ragaudama baltą duoną - va, jei ji būtų rūgšti, su raugu kepta, tai būtų skanuuuuu. O mes juk kaip tik stengiamės, kad tik balta duona nebūt rūgšti... Neįtiksi kiekvienam.
Paprastai į kepalą iki 1kg duonos aš dedu 2 gerus v.š. raugo, ir 1-2 a.š. mielių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 22 18:12 
Atsijungęs
Globalus moderatorius
Globalus moderatorius

Užsiregistravo: 2010 Rgp 10 22:46
Pranešimai: 66
Reiks tikrai kada pabandyt, o skonis tai visada skiriasi kiekvieno, visiems neįtiksi, bet už tai ir darom, eksperimentuojam, kad mums patiems būtų skaniau, nei gali kiti pasiūlyt ;)

_________________
Vėrinukas - papuošalai internete


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 22 19:10 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis

Užsiregistravo: 2010 Lap 07 00:36
Pranešimai: 4
Mrs R rašė:
O man su šaukštu raugo ir su mielėm taip pat skanu kaip ir tik su raugu... Pyks, nepyks Jurkevičius, knygos 'Staltiesės ritmu' autorius, bet vis tik kiekvienas su savo skoniu: išlavintu ar ne, ne mūsų reikalas....
Viena moteriškė man anądien sako, ragaudama baltą duoną - va, jei ji būtų rūgšti, su raugu kepta, tai būtų skanuuuuu. O mes juk kaip tik stengiamės, kad tik balta duona nebūt rūgšti... Neįtiksi kiekvienam.
Paprastai į kepalą iki 1kg duonos aš dedu 2 gerus v.š. raugo, ir 1-2 a.š. mielių.


aš itgi vargstu, kad rūgšti nesigautų.
Kiekvienam savo


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 22 22:36 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis

Užsiregistravo: 2010 Lap 06 17:52
Pranešimai: 12
Tai nereikia daug vargt, tik raugo neperlaikykit (po kelių maitinimų ir nededant į šaldytuvą rūgštumas dingsta), nors kiek skaitau, tai visi skirtingai patarinėja. Kad geras raugas turi būti labai rūgštus ir ruginę duoną reikia ilgai rauginti, nes tik rūgšti gerai pakyla ir vidus sausas būna.
O vieno anglakalbio autoriaus knygoje visos ruginės duonos yra su raugu ir mielėmis, o jis gi rašo kepėjams profams, ir kodėl - todėl, kad rezultatas turi būti garantuotai geras, o vien raugas gali ir pavesti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 22 23:05 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis

Užsiregistravo: 2010 Lap 07 00:36
Pranešimai: 4
pipete rašė:
Tai nereikia daug vargt, tik raugo neperlaikykit (po kelių maitinimų ir nededant į šaldytuvą rūgštumas dingsta), nors kiek skaitau, tai visi skirtingai patarinėja. Kad geras raugas turi būti labai rūgštus ir ruginę duoną reikia ilgai rauginti, nes tik rūgšti gerai pakyla ir vidus sausas būna.
O vieno anglakalbio autoriaus knygoje visos ruginės duonos yra su raugu ir mielėmis, o jis gi rašo kepėjams profams, ir kodėl - todėl, kad rezultatas turi būti garantuotai geras, o vien raugas gali ir pavesti.


bet jei nedėt į šaldytuvą, ta reik vis maitint ir maitint? Tai labai daug to raug prisidarys, aš kai kasdien nekepu, reik išmetinėt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 23 00:06 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis

Užsiregistravo: 2010 Lap 06 17:52
Pranešimai: 12
Tai pradžioje paimk tik šaukštą raugo ir pamaitink, kai iškils dvigubai, nelauk kad sukristų. Gali išmesti šaukštelį ir vėl pamaitink. Aš laikau šaldytuve tik 50-100 g raugo. Kvietinio raugo tai išvis neapsimoka laikyti, geriau pasidaryti jo iš ruginio pradedant nuo 1 a.š.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Kepame duonelę pačios
StandartinėParašytas: 2010 Lap 27 17:20 
Atsijungęs
Globalus moderatorius
Globalus moderatorius

Užsiregistravo: 2010 Rgp 10 22:46
Pranešimai: 66
Bandysiu šiandien iškept juodą duoną su mielėm ir trupučiu raugo, kažin kas gausis :mastau:

Na va, iškepiau, bet vistiek netokia kaip su raugu :nea: , vistiek su raugu skanesnė, su mielėm tik iš bėdos juoda duona, arba aš nemoku jos tokios iškept..

_________________
Vėrinukas - papuošalai internete


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 38 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007