Pasidaryk pats

Forumas mėgstantiems viską daryti patiems
*
Dabar yra 2017 Lap 20 00:16

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Sūdyti lašinukai
StandartinėParašytas: 2010 Lap 26 20:51 
Atsijungęs
Naujokėlis
Naujokėlis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Lap 07 15:26
Pranešimai: 22
Miestas: Panevėžio r.
Kad jau nieko tikro nebegalima nusipirkti - viskas išmirkyta, iškvėpinta, iškonservuota, paskaninta E, tai nors lašinius galime namie pasisūdyti...
Štai ką sako mano 1964m Šeimininkės vadovas:

"Mėsos sūdymas yra vienas iš seniausių ir labiausiai paplitusių mėsos konservavimo būdų. Geriausiai tinka kiaulienai, nes ši, būdama riebesnė, ilgiau laikoma ne taip greit išdžiūsta, kaip kiti sūdyti gaminiai, ir yra gana skani.
Reikia pastebėti, kad vien tik druska visiškai neapvalo mėsoso nuo jos gedimą sukeliančių pradų, o tik sustabdo jų veikimą."
Todėl patartina daug lašinukų neužsisūdyti arba jau pasūdytus užšaldyti.
Yra du mėsos sūdymo būdai: sausasis ir drėgnasis.

Prieš sūdant lašinius reikia gerai atvėsinti.
Druskos dedame 10-20proc. mėsos svorio (galima ir daugiau, sakoma, lašiniai pasiima tiek, kiek reikia...)
Sausas būdas: lašinius apiberti druska, gerai įtrinti kraštus. Įsisūri per 2-3sav. Per tą laiką lašinius reikia pavartyti, apšlakstyti atsiradusiu sūrymu.
Drėgnas būdas: verdame sūrymą tokio stiprumo, kad jame plauktų žalios bulvės skiltelė. Norėdai turėti kvapenesnį sūrymą, galime įmesti lauro lapelį, pipirų, gvazdikėlių. Sudėta į indą mėsa užpilama sūrymu taip, kad būtų visa apsemta, truputį paslegiama, po 14d. apatiniai mėsos gabalai iįkeliami į paviršių, o viršuje buvę sudedami į apačią. Sūdomą mėsą laikyti vėsiai.

Aš sūdau mažus, delno dydžio gabalėlius (neturiu didelių puodų :) ) 2sav. Po to juos nuplaunu, paragauju (jei reikia, dar pabarstau druskyte), paprieskoniuoju stambiais prieskoniais - smulkintu česnaku, juod pipirais, garstyčių grūdeliais... Palaikau šaltai dar bent parą ir ragauju :liuks:

Jei pirksite lašinukus, ieškokite nugarinės dalies (tvirtesni lašinukai), bei klauskit ar kiaulė buvo valyta plikant karštu vandeniu ar svilinta (svilinta odelė susikramto, karštu vandeniu apdorota - dažnai ne)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010 Lap 26 21:08 
Atsijungęs
Globalus moderatorius
Globalus moderatorius

Užsiregistravo: 2010 Rgp 10 22:46
Pranešimai: 66
Čia tai skanumėlis :labai: Jau už šitą tai ačiū, nes su tom chemijom padarytų lašinių dabar iš vis neskanu valgyt. Reiks būtinai pabandyt pasidaryti, dar prie savos šviežios duonos .. :ok:

_________________
Vėrinukas - papuošalai internete


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007