Apie alaus gamybą internete galima rasti nemažai info, kad ir
http://www.alaus.info/forumas/ ar
http://www.atvirasalus.lt/skaitykla. Pats alų pradėjau virti prieš pusmetį ir jau žinau, kad "valdiško" nebepirksiu. Pradedantiesiems siūloma pradėti nuo alaus rinkinių ar salyklo ekstrakto ir apynių (alaus rinkinys - tai tas pats salyklo ekstraktas, tik virintas jau su apyniais). Alaus rinkinys supilamas į tam tikrą kiekį pašildyto vandens (nurodo gamintojas) - dažniausiai apie 20 l, pridedama apie 1 kg cukraus, ataušinama, užpilama mielių (įeina į rinkinį), viskas supilama į sandarų indą su "burbuliatoriumi". Rūgimas vyksta kelias dienas. Kai burbuliatorius išleidžia po vieną burbuliuką maždaug per 1 minutę - viskas, išskyrus mieles ant indo dugno, perpilama į kitą sandarų indą ir išnešama vėsiai brendimui. Po kelių savaičių galima vartoti.